Aika ja paikka

Hyvinvointiteknologiamessut järjestetään verkossa maanantaina 9.11.2020 ja tiistaina 10.11.2020 klo 8.00 alkaen.

Ensimmäisen tunnin aikana on tapahtuman osallistujien mahdollista tutustua ohjatusti HyteAiro-ohjelman (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) tuottamaan Virtuaaliälykotiin (Virtual Smart Home). Maanantain aikana älykodissa voi vierailla myös klo 11.25-12.30 ja klo 16.00-17.00. HyteAiro on avannut Virtuaaliälykodin ikäihmisten kotona asumisen teknologiaratkaisujen esittely- ja yhteiskehittämisalustaksi. Esillä on ratkaisuja yhdeksältä suomalaiselta ja kahdelta japanilaiselta yritykseltä. Verkkoselaimen kautta käytettävään 3D-virtuaalitilaan liitytään avatarina ja tilassa voi katsella laitteita, selata esityksiä ja keskustella toisten avatarien kanssa. Ohjevideo on Älykodin odotushuoneessa, mutta nopeammin saat sen katsottavaksi YouTuben kautta, ja tiedät heti miten toimia. STM:n ja TEMin rahoittama ja VTT:n suunnittelema Virtuaaliälykoti avattiin osana HIMSS20-viikkoa 7.-11.9.2020, jolloin tilassa pääsi keskustelemaan yritysten, hyvinvointidata-analyytikon ja japanilaisten hoivarobotiikan tutkijoiden kanssa. Tila on aina auki 31.12.2020 saakka ja sen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen.

Maanantaina pidetään koko päivän kestävä Hyvinvointiteknologia nyt ja tulevaisuudessa -webinaari. Webinaarissa esitellään esimerkkejä ja kokemuksia erilaisista hyvinvointiteknologian ratkaisuista niin arjessa kuin ammattikäytössä. Lisäksi kuullaan esityksiä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja tuotekehityksen näkökulmasta. Webinaarin keynote-puhujana toimii tutkimuspäällikkö Johanna Ollila Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Tule kuulemaan, verkostoitumaan ja saamaan vinkkejä työhön ja arkeen. Webinaarin järjestää Satakunta DigiHealth -hanke. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat.

Interested in ideating concepts for smart clothing and smart furniture? In Smart furniture and wearables workshop different technologies and their possibilities are presented. You can see some prototypes and meet partners from different disciplines. The workshop is all about networking. The three topics covered are 1) Improvement and use ideas for the smart furniture, 2) Improvement and use ideas for the smart clothing and 3) Ideas that you or your company can bring to the development of such technologies. The workshop is targeted at furniture, textile and technological businesses, healthcare professionals, researchers and students. The workshop is organized by Baltse@nioR 2.0 and ReactiveToo projects. Registration to workshop.

Maanantain ohjelma huipentuu klo 17.00 alkavaan Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextraan: Teknologian uusi rooli terveyden ja hyvinvoinnin palveluissa. Iltaextrassa jatketaan mielenkiintoista keskustelua teknologiaratkaisujen mahdollisuuksista ja vaikutuksista. Iltaextran järjestää Satakunta DigiHealth -hanke.

Tarkempi aikataulutus löytyy tapahtumapäivien ohjelmasta.

Simulaatio- ja oppimisympäristöjen virtuaaliesittelyt

Satakunnan ammattikorkeakoulun Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksesta ja Kokeilimosta on tehty interaktiiviset esittelykierrokset, joiden avulla voit tutustua tiloihin milloin vain haluat. 360-kuvista koostettu kierros kattaa mm. vuodeosaston, monitoimitilan/heräämön, leikkaussalin, Kokeilimon ja kaksi reflektiotilaa. Simulaatiokeskuksen kierroksen toteuttivat SAMKin työntekijät Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta. Lisätietoja simulaatiokeskuksesta. Tervetuloa tutustumaan!

Sataedun MeWet-koti on kohtaamispaikka hyvinvointiteknologian kehittäjille, yrityksille ja käyttäjille. Kodissa on mahdollisuus tutustua sekä saatavilla että kehitteillä olevaan teknologiaan. Koti toimii samalla myös testiympäristönä. Kodin hyvinvointiteknologiaa viedään aktiivisesti testauksiin eri asiakas- ja toimintaympäristöihin. Mewet-kodissa edistetään ja tuetaan eri ikäisten asukkaiden toimintakykyä sekä omatoimista, merkityksellistä ja turvallista arkea. Tutustu MeWet-kotiin virtuaalikierroksella!

Tutustu WinNovan tarinallisessa muodossa kuvattuun vahvaa hankkeiden mahdollistamaa yritysyhteistyötä hyödyntävään hyvinvointiteknologian valmennukseen ja simulaatioympäristöön! Videon on tuottanut WinNovan Satakunta DigiHealth ja HyGGE – Hyvinvointiteknologia hyödyksi -hankkeet.

SAMKin RoboAI-laboratorio on RoboAI:n tutkimuksen- ja tuotekehityksen keskus, joka sijaitsee SAMKin tekniikan laboratoriossa. Sieltä löytyy mm. yhteistyörobotteja, konenäkösovelluksia ja 3D-tulostamiseen ja -kuvaamiseen liittyviä laitteita, sekä monenlaista muuta automaation, robotiikan ja hyvinvointiteknologian saralta. Jos mielenkiintosi heräsi, hyppää videolla olevan mobiilirobotin kyytiin ja pääset kurkkaamaan miltä labrassa näyttää ja mitä sieltä löytyy. Videon toteuttivat RoboAI:n asiantuntijat Pauli Valo ja Santeri Saari.