Aika ja paikka

Hyvinvointiteknologiamessut järjestetään verkossa maanantaina 9.11.2020 ja tiistaina 10.11.2020 klo 8.00 alkaen.

Ensimmäisen tunnin aikana on tapahtuman osallistujien mahdollista tutustua ohjatusti HyteAiro-ohjelman (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) tuottamaan Virtuaaliälykotiin (Virtual Smart Home). Maanantain aikana älykodissa voi vierailla myös klo 11.25-12.30 ja klo 16.00-17.00. HyteAiro on avannut Virtuaaliälykodin ikäihmisten kotona asumisen teknologiaratkaisujen esittely- ja yhteiskehittämisalustaksi. Esillä on ratkaisuja yhdeksältä suomalaiselta ja kahdelta japanilaiselta yritykseltä. Verkkoselaimen kautta käytettävään 3D-virtuaalitilaan liitytään avatarina ja tilassa voi katsella laitteita, selata esityksiä ja keskustella toisten avatarien kanssa. STM:n ja TEMin rahoittama ja VTT:n suunnittelema Virtuaaliälykoti avattiin osana HIMSS20-viikkoa 7.-11.9.2020, jolloin tilassa pääsi keskustelemaan yritysten, hyvinvointidata-analyytikon ja japanilaisten hoivarobotiikan tutkijoiden kanssa. Tila on aina auki 31.12.2020 saakka ja sen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen. Tutustu Virtuaaliälykotiin.

Maanantaina pidetään koko päivän kestävä Hyvinvointiteknologia nyt ja tulevaisuudessa -webinaari. Webinaarissa esitellään esimerkkejä ja kokemuksia erilaisista hyvinvointiteknologian ratkaisuista niin arjessa kuin ammattikäytössä. Lisäksi kuullaan esityksiä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja tuotekehityksen näkökulmasta. Webinaarin keynote-puhujana toimii tutkimuspäällikkö Johanna Ollila Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Tule kuulemaan, verkostoitumaan ja saamaan vinkkejä työhön ja arkeen. Webinaarin järjestää Satakunta DigiHealth -hanke. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat.

Interested in ideating concepts for smart clothing and smart furniture? In Smart furniture and wearables workshop different technologies and their possibilities are presented. You can see some prototypes and meet partners from different disciplines. The workshop is all about networking. The three topics covered are 1) Improvement and use ideas for the smart furniture, 2) Improvement and use ideas for the smart clothing and 3) Ideas that you or your company can bring to the development of such technologies. The workshop is targeted at furniture, textile and technological businesses, healthcare professionals, researchers and students. The workshop is organized by Baltse@nioR 2.0 and ReactiveToo projects. Registration to workshop.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksesta on tehty interaktiivinen esittelykierros, jonka avulla voit tutustua tiloihin milloin vain haluat. 360-kuvista koostettu kierros kattaa mm. vuodeosaston, monitoimitilan/heräämön, leikkaussalin, Kokeilimon ja kaksi reflektiotilaa. Kierroksen toteuttivat SAMKin työntekijät Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta. Lisätietoja simulaatiokeskuksesta. Tervetuloa tutustumaan!

Tapahtuma jatkuu klo 17.00 Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextralla, jolloin tapahtuman näytteilleasettajat esiintyvät mielenkiintoisen ohjelman merkeissä.

Tarkempi aikataulutus löytyy tapahtumapäivien ohjelmasta.