Aika ja paikka

Hyvinvointiteknologiamessujen ohjelma jatkuu verkossa tiistaina 10.11.2020 klo 8.00 alkaen.

Ensimmäisen tunnin aikana on osallistujien mahdollista tutustua ohjatusti HyteAiro-ohjelman (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) tuottamaan Virtuaaliälykotiin (Virtual Smart Home). Tiistaina älykodissa voi vierailla myös klo 12.00-12.30 ja klo 16.00-17.00. HyteAiro on avannut Virtuaaliälykodin ikäihmisten kotona asumisen teknologiaratkaisujen esittely- ja yhteiskehittämisalustaksi. Esillä on ratkaisuja yhdeksältä suomalaiselta ja kahdelta japanilaiselta yritykseltä. Verkkoselaimen kautta käytettävään 3D-virtuaalitilaan liitytään avatarina ja tilassa voi katsella laitteita, selata esityksiä ja keskustella toisten avatarien kanssa. Ohjevideo on Älykodin odotushuoneessa, mutta nopeammin saat sen katsottavaksi YouTuben kautta, ja tiedät heti miten toimia. STM:n ja TEMin rahoittama ja VTT:n suunnittelema Virtuaaliälykoti avattiin osana HIMSS20-viikkoa 7.-11.9.2020, jolloin tilassa pääsi keskustelemaan yritysten, hyvinvointidata-analyytikon ja japanilaisten hoivarobotiikan tutkijoiden kanssa. Tila on aina auki 31.12.2020 saakka ja sen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen.

Aamupäivällä tutustaan mm. eri käyttäjäryhmien toimintakykyä ja hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin Toimintakykyä teknologialla -webinaarissa. Webinaari huipentuu Suomen mitatuimman miehen, Pekko Vehviläisen, mielenkiintoiseen keynote-puheenvuoroon ”Voiko hyvinvointia, onnellisuutta ja rakkautta mitata?” Tule innostumaan kanssamme teknologian huimista mahdollisuuksista! Toimintakykyä teknologialla -seminaarin järjestää Satakunta DigiHealth -hanke. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat.

Iltapäivän Terveysteknologia – jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua -webinaarissa esitellään täysin uudenlaista kehitteillä olevaa teknologiaa, olemassa olevien teknologioiden käytön tehostamismahdollisuuksia ja teknologiaa hyödyntäviä uusia toimintamalleja. Tule kuulemaan, miten hyödynnät olemassa olevaa, uutta ja vanhaa teknologiaa uudella tavalla. Webinaarin keynote-puhujana toimii Dosentti, Satasairaalan osastonylilääkäri ja Porin perusturvan vt. ylilääkäri Juha Puustinen otsikolla Teknologian soveltamisen mahdollisuuksia satakuntalaisessa lääketieteen tutkimuksessa. Iltapäivän terveysteknologiaseminaarista vastaa Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke (EAKR).

Tervetuloa HyteOpe-hankkeen PedaTorille kuulemaan ja jakamaan hyvinvointiteknologian opetuksen hyviä käytänteitä klo 14.00! PedaTorilla hankkeen toimijat kertovat hankkeen toteutuksesta sekä tuloksena syntyneistä hyvinvointiteknologian opetuksen käytännönläheisistä toteuttamisideoista. Yhteiseen PedaKoppaan kerätään osallistujilta lisää hyviä käytänteitä ja ideoita. Ilmoittautumiset PedaTorille. PedaTori toteutetaan Teams-yhteydellä. Linkki ilmoittautuneille lähetetään viikolla 45.

Hyvinvointiteknologiamessut 2020 huipentuu klo 17.00 alkavaan Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextraan: Teknologia työ- ja toimintakyvyn vauhdittajana. Iltaextrassa jatketaan mielenkiintoista keskustelua teknologiaratkaisujen mahdollisuuksista ja vaikutuksista. Iltaextran järjestää Satakunta DigiHealth -hanke.

Tarkempi aikataulutus löytyy tapahtumapäivien ohjelmasta.

Simulaatio- ja oppimisympäristöjen virtuaaliesittelyt

Satakunnan ammattikorkeakoulun Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksesta ja Kokeilimosta on tehty interaktiiviset esittelykierrokset, joiden avulla voit tutustua tiloihin milloin vain haluat. 360-kuvista koostettu kierros kattaa mm. vuodeosaston, monitoimitilan/heräämön, leikkaussalin, Kokeilimon ja kaksi reflektiotilaa. Simulaatiokeskuksen kierroksen toteuttivat SAMKin työntekijät Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta. Lisätietoja simulaatiokeskuksesta. Tervetuloa tutustumaan!

Sataedun MeWet-koti on kohtaamispaikka hyvinvointiteknologian kehittäjille, yrityksille ja käyttäjille. Kodissa on mahdollisuus tutustua sekä saatavilla että kehitteillä olevaan teknologiaan. Koti toimii samalla myös testiympäristönä. Kodin hyvinvointiteknologiaa viedään aktiivisesti testauksiin eri asiakas- ja toimintaympäristöihin. Mewet-kodissa edistetään ja tuetaan eri ikäisten asukkaiden toimintakykyä sekä omatoimista, merkityksellistä ja turvallista arkea. Tutustu MeWet-kotiin virtuaalikierroksella!

Tutustu WinNovan tarinallisessa muodossa kuvattuun vahvaa hankkeiden mahdollistamaa yritysyhteistyötä hyödyntävään hyvinvointiteknologian valmennukseen ja simulaatioympäristöön! Videon on tuottanut WinNovan Satakunta DigiHealth ja HyGGE – Hyvinvointiteknologia hyödyksi -hankkeet.

SAMKin RoboAI-laboratorio on RoboAI:n tutkimuksen- ja tuotekehityksen keskus, joka sijaitsee SAMKin tekniikan laboratoriossa. Sieltä löytyy mm. yhteistyörobotteja, konenäkösovelluksia ja 3D-tulostamiseen ja -kuvaamiseen liittyviä laitteita, sekä monenlaista muuta automaation, robotiikan ja hyvinvointiteknologian saralta. Jos mielenkiintosi heräsi, hyppää videolla olevan mobiilirobotin kyytiin ja pääset kurkkaamaan miltä labrassa näyttää ja mitä sieltä löytyy. Videon toteuttivat RoboAI:n asiantuntijat Pauli Valo ja Santeri Saari.

Tutustu myös keskiviikon 11.11.2020 ja perjantain 13.11.2020 Tekoäly ja terveysteknologia sekä VTR-tapahtumiin.