Aika ja paikka

Hyvinvointiteknologiamessujen ohjelma jatkuu verkossa tiistaina 10.11.2020 klo 8.00 alkaen.

Ensimmäisen tunnin aikana on osallistujien mahdollista tutustua ohjatusti HyteAiro-ohjelman (Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka) tuottamaan Virtuaaliälykotiin (Virtual Smart Home). Tiistaina älykodissa voi vierailla myös klo 12.00-12.30 ja klo 16.00-17.00. HyteAiro on avannut Virtuaaliälykodin ikäihmisten kotona asumisen teknologiaratkaisujen esittely- ja yhteiskehittämisalustaksi. Esillä on ratkaisuja yhdeksältä suomalaiselta ja kahdelta japanilaiselta yritykseltä. Verkkoselaimen kautta käytettävään 3D-virtuaalitilaan liitytään avatarina ja tilassa voi katsella laitteita, selata esityksiä ja keskustella toisten avatarien kanssa. STM:n ja TEMin rahoittama ja VTT:n suunnittelema Virtuaaliälykoti avattiin osana HIMSS20-viikkoa 7.-11.9.2020, jolloin tilassa pääsi keskustelemaan yritysten, hyvinvointidata-analyytikon ja japanilaisten hoivarobotiikan tutkijoiden kanssa. Tila on aina auki 31.12.2020 saakka ja sen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen. Tutustu Virtuaaliälykotiin.

Aamupäivällä tutustaan mm. eri käyttäjäryhmien toimintakykyä ja hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin Toimintakykyä teknologialla -webinaarissa. Webinaari huipentuu Suomen mitatuimman miehen, Pekko Vehviläisen, mielenkiintoiseen keynote-puheenvuoroon ”Voiko hyvinvointia, onnellisuutta ja rakkautta mitata?” Tule innostumaan kanssamme teknologian huimista mahdollisuuksista! Toimintakykyä teknologialla -seminaarin järjestää Satakunta DigiHealth -hanke. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat.

Iltapäivän Terveysteknologia – jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua -webinaarissa esitellään täysin uudenlaista kehitteillä olevaa teknologiaa, olemassa olevien teknologioiden käytön tehostamismahdollisuuksia ja teknologiaa hyödyntäviä uusia toimintamalleja. Tule kuulemaan, miten hyödynnät olemassa olevaa, uutta ja vanhaa teknologiaa uudella tavalla. Webinaarin keynote-puhujana toimii Dosentti, Satasairaalan osastonylilääkäri ja Porin perusturvan vt. ylilääkäri Juha Puustinen otsikolla Teknologian soveltamisen mahdollisuuksia satakuntalaisessa lääketieteen tutkimuksessa. Iltapäivän terveysteknologiaseminaarista vastaa Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke (EAKR).

Tervetuloa HyteOpe-hankkeen PedaTorille kuulemaan ja jakamaan hyvinvointiteknologian opetuksen hyviä käytänteitä klo 14.00! PedaTorilla hankkeen toimijat kertovat hankkeen toteutuksesta sekä tuloksena syntyneistä hyvinvointiteknologian opetuksen käytännönläheisistä toteuttamisideoista. Yhteiseen PedaKoppaan kerätään osallistujilta lisää hyviä käytänteitä ja ideoita. Ilmoittautumiset PedaTorille. PedaTori toteutetaan Teams-yhteydellä. Linkki ilmoittautuneille lähetetään viikolla 45.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksesta on tehty interaktiivinen esittelykierros, jonka avulla voit tutustua tiloihin milloin vain haluat. 360-kuvista koostettu kierros kattaa mm. vuodeosaston, monitoimitilan/heräämön, leikkaussalin, Kokeilimon ja kaksi reflektiotilaa. Kierroksen toteuttivat SAMKin työntekijät Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta. Lisätietoja simulaatiokeskuksesta. Tervetuloa tutustumaan!

Tapahtuma jatkuu klo 17.00 Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextralla, jolloin tapahtuman näytteilleasettajat esiintyvät mielenkiintoisen ohjelman merkeissä. Iltaextran toteuttaa Satakunta DigiHealth -hanke.

Tarkempi aikataulutus löytyy tapahtumapäivien ohjelmasta.

Tutustu myös keskiviikon 11.11.2020 ja perjantain 13.11.2020 Tekoäly ja terveysteknologia sekä VTR-tapahtumiin.